Φωτογραφίες ¯¯ Ακροάσεις ¯¯ Βίντεο ¯¯ Φίλοι - Σύνδεσμοι ¯¯ Επικοινωνία
Κεντρικό Μενού
Αρχική Σελίδα Νέα - Συναυλίες Βιογραφικό Δισκογραφία Συμμετοχές Μεταφράσεις Συνεντεύξεις Δημοσιεύματα  
Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
Δισκογραφία

ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ

ΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ - 1992 (BMG)

TO ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟ - 1989 (EMI)

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ - 1988 (EMI)

 

You Tube

 

Βιογραφικό

Ήταν το 1978, όταν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ ο Γιάννης Μαρκόπουλος άκουσε τυχαία την Γιούλη Τσίρου να τραγουδά δημοτικά τραγούδια. Αυτό ήταν αρκετό για να την καλέσει ένα χρόνο αργότερα στο studio που έγραφε με τον Γιώργο Νταλάρα τον δίσκο «Σεργιάνι στον κόσμο». Εκεί, εκτός από φωνητικά, της ανέθεσε να τραγουδήσει ένα τραγούδι του, τον "Μαυρογένη". Στη συνέχεια συμμετέχει στο σχήμα του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Γιώργου Νταλάρα που παρουσιάζουν το "Σεργιάνι στον κόσμο" στο θέατρο του Λυκαβηττού και στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως το τραγούδι δεν την έχει κερδίσει ακόμα. Συνεχίζει τις σπουδές της στο ΕΜΠ στη σχολή των Πολιτικών Μηχανικών.

Το 1987 εμφανίζεται στο «Επειγόντως», δίπλα στις μεγάλες κυρίες του λαϊκού τραγουδιού Ιωάννα Γεωργακοπούλου και Αννα Χρυσάφη σε ένα πρόγραμμα βασισμένο στο κλασσικό λαϊκό τραγούδι. Από τότε δρομολογείται η σχέση της με το λαϊκό τραγούδι. Ακολουθούν συνεργασίες της σε ζωντανές εμφανίσεις και δίσκους με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιώργο Νταλάρα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Χρήστο Νικολόπουλο, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλη Λιδάκη, Μανώλη Μητσιά, Τα Παιδιά από την Πάτρα, Ρίτα Σακελλαρίου και πολλούς άλλους.

Το 1988 κυκλοφορεί ο πρώτος της δίσκος με γενικό τίτλο "Κάθε βράδυ τραγουδάω" με τραγούδια του Γιώργου Ζήκα και της Βάσως Αλαγιάννη.

Το 1989 ακολουθεί ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο "Το φεγγάρι κάνει κύκλο" και υπότιτλο Οι δοκιμές σε παραδοσιακά τραγούδια. Ένας δίσκος που περιείχε δημοτικά τραγούδια διασκευασμένα με ήχο σύγχρονο.

Το 1992 κυκλοφορεί ο τρίτος της δίσκος "Έλα με την αγάπη" με τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, του Σταμάτη Κραουνάκη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Αντώνη Μιτζέλου και του Τόλη Κετσελίδη. Από εκεί δρομολογείται η σχέση της με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που είναι υπεύθυνος για τον νέο της δίσκο.

Ακολουθεί το 1996 ο δίσκος "Ένας Αύγουστος αλήτης" με τραγούδια των: Γιάννη Σπανού, Γιάννη Νικολάου, Χρήστου Γιαννόπουλου.

Φτάνουμε στο 2003 και ο νέος της δίσκος "Στα παζάρια του κόσμου" κυκλοφορεί σε επιμέλεια παραγωγής του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η χρονιά εκείνη βρίσκει την Γιούλη Τσίρου στις καλύτερες στιγμές της, αφού εκτός από την περιπλάνηση της στα "Παζάρια του Κόσμου" και στο Χαμάμ όπου παρουσιάζει τον καινούργιο της δίσκο, εμφανίζεται με ξεχωριστή επιτυχία στο ιστορικό Χάραμα δίπλα στη Μαριώ.

Η Γιούλη Τσίρου συμμετείχε σε δίσκους του Γ. Μαρκόπουλου ( «Σεργιάνι στον κόσμο» και «Ρίζες»)  και του Χρ. Νικολόπουλου («Βραδιάζει») με τον Στέλιο Καζαντζίδη κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό : Λυκαβηττός με Μαρκόπουλο – Νταλάρα και Μάριο Τόκα – Πάριο, στη Ν. Υόρκη με τη Μαριώ, στην Αυστραλία και στον Καναδά με τον Γ. Νταλάρα. Επίσης, έχει παρουσιάσει δουλειές της σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Συμμετείχε με το συγκρότημα της στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια της Πολιτιστικής  Ολυμπιάδας το καλοκαίρι του 2004, σ’ ένα πρόγραμμα με πασίγνωστα τραγούδια σε ξένες γλώσσες. Το ίδιο πρόγραμμα παρουσιάζει και στην Παγκόσμια Διάσκεψη Υπουργών Αθλητισμού το 2005. Τραγουδάει με την Εστουδιαντίνα Βόλου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, στα πλαίσια της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2012 από τον Δήμο Βόλου. Το καλοκαίρι του 2006 συνεργάζεται με τη Μαντολινάτα του Δήμου Αθηναίων στο Αττικό Άλσος. Τα τελευταία 3 χρόνια εμφανίζεται στην ιστορική «Παλιά Μαρκίζα».