Φωτογραφίες ¯¯ Ακροάσεις ¯¯ Βίντεο ¯¯ Φίλοι - Σύνδεσμοι ¯¯ Επικοινωνία
Κεντρικό Μενού
Αρχική Σελίδα Νέα - Συναυλίες Βιογραφικό Δισκογραφία Συμμετοχές Μεταφράσεις Συνεντεύξεις Δημοσιεύματα  
Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
 

You Tube

 

5) ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - 2003 (Lyra)

ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τα παζάρια διαλαλούν παραμύθια γι' αυτό γεμίζουν από κόσμο. Όλοι διψούν για ένα κομμάτι παραμύθι. Είναι για τις χορτασμένες από πραγματικότητα ψυχές που συρρέουν εκεί για μια στάλα όνειρο, ένα ψίχουλο φαντασίας, ένα ξέφτι από ουρανό.
Στο δικό μας παζάρι, ένα μουσικό παζάρι του κόσμου, η φωνή διαλαλεί άλλες πραμάτειες. «Στα παζάρια του κόσμου» τιτλοφορείται η νέα δισκογραφική δουλειά της Γιούλης Τσίρου που κυκλοφορεί από την ΛΥΡΑ. Πρόκειται για μια ανθολογία 10 σπάνιων - ως επί τω πλείστον - παραδοσιακών και πρωτότυπων τραγουδιών από διάφορες χώρες του κόσμου. Τραγούδια που ερμηνεύει η Γιούλη Τσίρου, σε ελληνικούς στίχους του Ξενοφώντα Μπρουντζάκη.
Η Γιούλη Τσίρου σε αυτή τη μουσική περιπλάνηση, με σταθμούς στη Νάπολη, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, τη Γουινέα, το Μεξικό αλλά και όπου ακούγονται τραγούδια τσιγγάνικα, εβραϊκά, κουρδικά, κρατά την αίσθηση για να ελευθερώσει τα συναισθήματα, αφουγκράζεται τους ήχους, για να μας τραγουδήσει. Όλα των αισθήσεων τα ωραία και ανθρώπινα σε μια γιορτή ανάστατη από φωνές μελωδικές και εξωτικές φαντασίες.
Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Μανιταρας (κλασική κιθάρα), Αντώνης Μιτζέλος (ακουστική κιθάρα, μαντολίνο), Τζόρτζιο Γουάστορ (βιολιά), Γιάννης Ζευγόλης (σόλο βιολί), Φίλιππος Σπυρόπουλος (κρουστά, τύμπανα), Φαίδων Λιονουδάκης (ακορντεόν), Ροντέλ Φιλντς (πλήκτρα).
Η ενορχήστρωση είναι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Δημήτρη Μπέλλου, οι οποίοι κατάφεραν να προσδώσουν σ' αυτό το μουσικό ταξίδι ένα ενιαίο ύφος, χωρίς να προδώσουν την ταυτότητα του.
Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

1. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ (Comme Facette Mammeta) ( Ερμηνευτής/ές:ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ Συνθέτης/ές:ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΗ ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ)   (3.17')

2. ΤΟ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ (Sweetheart) (Ρώσικο ανωνύμου) ( Ερμηνευτής/ές:ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ)   (2.49')

3. ΙΡΜΑ (Esma Kiri Gilli) Διασκευή: Stevo Teodosievski ( Ερμηνευτής/ές:ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ Συνθέτης/ές:ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟ)   (2.53')

4. ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΒΑΣΤΩ (Aoj Leno Devojcice Maleno) Διασκευή: Stevo Teodosievski ( Ερμηνευτής/ές:ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ Συνθέτης/ές:ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟ)   (3.14')

5. ΒΥΣΣΙΝΟ - ΚΥΔΩΝΙ (Besena Rovena) Διασκευή: Rromano Diyes (Συνθέτης/ές:ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ)   (3.39')
6. ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ (Sir Nasir) Διασκευή: A. J. Bosser ( Ερμηνευτής/ές:ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ Συνθέτης/ές:ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ)   (4.12')
7. ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ (Lo Berde) ( Ερμηνευτής/ές:ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ Συνθέτης/ές:ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ)   (3.51')

8. ΜΠΑΜΠΑ (Διασκευή: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας) ( Ερμηνευτής/ές:ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ Συνθέτης/ές:ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΕΑΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ)   (3.54')

9. ΟΛΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (Cancion De Simples Cosas) (Μεξικάνικο τραγούδι) ( Ερμηνευτής/ές:ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ Συνθέτης/ές:J. C. ISELLA Στιχουργός/οί:A. G. TEJADA)   (3.28')

10. ΑΝΤΙΟ (Cancao Do Mar) ( Ερμηνευτής/ές:ΤΣΙΡΟΥ ΓΙΟΥΛΗ Συνθέτης/ές:DEBRITO FEDERICO Στιχουργός/οί:TRINDADE FERRER)   (4.18')


Μας εξέπληξε η Γιούλη Τσίρου με τη νέα της δισκογραφική δουλειά! Με νέο μουσικό προφίλ, ερμηνεύει τραγούδια παραδοσιακά από διάφορα μέρη του κόσμου και προβάλλει ερμηνευτικά στοιχεία που μάλλον μας έκρυβε τόσο καιρό! Μάλιστα τα τραγούδια πιστεύω πως θα περάσουν εύκολα στο ελληνικό κοινό που είναι συνηθισμένο σε ανατολίτικες μελωδίες, που εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων κυριαρχούν στο cd.

Γενικά πάντως είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των ανθρώπων που δούλεψαν και μας έφεραν αυτά τα μουσικά ακούσματα από τόσα μέρη του κόσμου...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER